طرح غنیسازی آرد و گندم و تقویت پیوند دانشگاه و صنعت - معاونت اداری و مالی دانشگاه مراغه
طرح غنیسازی آرد و گندم و تقویت پیوند دانشگاه و صنعت
- 19 Oct 2025
- کد خبر: 2901107
- 46
نشست مشترک میان مسئولان دانشگاه مراغه و مدیران کارخانه آرد اطهر با هدف بررسی ظرفیتهای همکاری علمی پژوهشی و صنعتی، در محل کارخانه برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه مراغه، در این نشست دکتر شهابیوند، قائممقام دانشگاه مراغه، ضمن قدردانی از تلاشهای مجموعه آرد اطهر، اظهار داشت: آنچه امروز صنعت کشور را بالنده و پیشرو میسازد، پیوند عمیق و هدفمند میان دانش دانشگاهی و تجربه صنعتی است. کارخانه آرد اطهر با نگاه علمی، بهرهگیری از فناوریهای روز و توجه به بهبود مستمر کیفیت، نمونهای ارزشمند از این تلفیق موفق به شمار میآید. دکتر شهابیوند همچنین در راستای حمایت از تغذیه سالم دانشگاهیان، درخواست تأمین آرد کامل برای استفاده در مجموعه دانشگاه مراغه را مطرح کرد.
مهندس فشنگچی، مدیرعامل کارخانه آرد اطهر، در سخنانی با تأکید بر اهمیت تحقیق و توسعه (R&D) و نقش دانشگاه در ارتقای کیفیت و نوآوری، گفت:کارخانه آرد اطهر با توان تولید روزانه بیش از ۶۰۰ تن آرد، استفاده از سیستمهای تماماتومات PLC و بهرهگیری از دستگاههای حشرهکش ساخت ایتالیا برای افزایش ماندگاری آرد، در مسیر ارتقای کیفیت محصولات، رضایت مصرفکنندگان و کاهش ضایعات گام برمیدارد.
وی همچنین با اشاره به سرمایهگذاری در بذر گندم و امنیت غذایی، پیشنهاد کرد در جلسات آتی از متخصصان برجسته کشاورزی دانشگاه برای بهرهگیری از تجارب علمی و فنی آنان دعوت شود. مهندس فشنگچی از برنامههای توسعهای کارخانه در حوزه تولید خوراک دام و غنیسازی تغذیهای محصولات دامی نیز خبر داد.
دکتر اسفندیاری، رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه، ضمن اشاره به اهمیت غنیسازی آرد و گندم، گفت:این فرآیند میتواند از طریق افزودن ریزمغذیهایی مانند سلنیوم و ید اجرایی شود و نقشی مؤثر در ارتقای سلامت جامعه ایفا کند.
در ادامه، دکتر افتخاری، مدیر دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه مراغه، با تشریح ظرفیتهای همکاری دانشگاه با صنایع و اشاره به قانون جهش تولید دانشبنیان، فرصتهای قانونی برای توسعه علمی کارخانه و مشارکت اعضای هیئتعلمی و دانشجویان پسادکتری در فعالیتهای صنعتی را بیان کرد.
همچنین در این نشست، مقرر شد مدیرعامل کارخانه آرد اطهر به جمع خیرین دانشگاه مراغه بپیوسته و در قالب همکاری با بنیاد خیرین دانشگاه مراغه، در پروژههای علمی و زیرساختی دانشگاه مشارکت فعال داشته باشد. همچنین در این جلسه، مقدمات عقد قرارداد همکاری میان دانشگاه مراغه و کارخانه آرد اطهر برای اجرای پروژهی غنیسازی گندم و آرد توسط گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه مورد توافق اولیه قرار گرفت.
در پایان، اعضای حاضر از بخشهای مختلف کارخانه و آزمایشگاه بازدید کردند.
